SZC logo

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum

OM kód: OM: 203058 / 011 | Budapest 1023 Lajos utca 1-5.

Intézmény logo

BMSZC Than Károly Ökoiskola és Technikum

HírekKözérdekű adatokE-ügyintézésKRÉTA

Galéria

Összes képgaléria

2023.09.08. Matasz HSN

    2023. szeptember 22.|Rendszergazda

MATASZ Honvédelmi és Sportnap

Nyitó nap

Idén is elindult a MATASZ Budapest II. kerületi Szervezete és a Gankaku Sportegyesület által rendezett „Honvédelmi és Sportnapok”, a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával. Az 5 alkalmas képzés célja, hogy bemutassák hogyan épülnek be a hosszú és rövid kontaktú küzdősportok a rendészeti és a katonai közelharcba.

Kiemelten fontos, hogy a rendészeti és katonai kadét képzésben résztvevők, aktívan foglalkozzanak küzdősportokkal, és lehetőség szerint versenyezzenek bennük (vagy legalább legyenek szabadharcok, sparringok). Akik rövid és hosszúkontaktú küzdősportokban egyaránt versenyeznek (jelen programban Judo és Karate), olyan képességekre, reflexekre, nyílt készségekre tesznek szert, melyek későbbi munkájukban akár a testi épségüket mentheti meg. A középiskolai / technikumi képzésben, fizikálisan is elő kell készíteni a kadétokat a katonai, rendőrségi/rendészeti pályára. Erre mutat lehetőséget a program. Az alkalmanként 5 modulból álló képzésben, először a Judoval, utának a Goju-ryu Karatéval ismerkednek meg a kadétok. A küzdősportok után rendészeti önvédelmet/intézkedéstaktikát, utána katonai közelharcot-kézitusát tanulnak. Az 5. egyben legfontosabb modul az elsősegélynyújtás. Itt sebesültszállítást, életmentést, sérülésellátást tanulnak eszközökkel, gyakorlati tapasztalatot szerezve.

Az oktatásokat mind saját témájában felsősokú végzettséggel, valamint szakmai és oktatói gyakorlattal egyaránt rendelkező expertek végzik.

Idén a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum 3 iskolájában kerül lebonyolításra a program. Első, nyitó alkalmat a Than Károly Ökoiskola és Technikum épületében tartották. Az eseményt megtekintették:

  • Széles Ernő nyá. dandártábornok, a MATASZ elnöke
  • Szaló Péter, t. őrnagy, a MATASZ alelnöke
  • Szabó János nyá. ezredes, a MATASZ szakmai inspektora
  • Veres Jolanda, a MATASZ pénzügyi inspektora
  • Esztári Sándor, a Honvédelmi Sportszövetség képviseletében
  • Hublik Ildikó, a BMSZC Szakképzési csoportvezető
  • Müller Tamás Bulcsú, a BMSZC Than Károly Ökoiskola és Technikum igazgatója

Partnereink

SZC logo

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum


BMSZC Than Károly Ökoiskola és Technikum

Budapest 1023 Lajos utca 1-5.

Telefon: +3670/5020382, +3670/5020401 (porta)

E-mail: okoiskola@than.hu

OM azonosító: OM: 203058 / 011

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/008285


2024BMSZC Than Károly Ökoiskola és Technikum